Bantu Diri Kekal Sihat dan Bersih Dengan Corn Starch

Bantu Diri Kekal Sihat dan Bersih Dengan Corn Starch

Kanji jagung benar-benar adalah satu perkara yang menakjubkan. Ia boleh digunakan dalam banyak perkara dari memasak untuk pembersihan dan segala sesuatu di antara. Antara kegunaannya terbaik adalah di jabatan kesihatan dan kecantikan, walaupun.

Sebagai permulaan, kanji jagung adalah hebat untuk melegakan gatal-gatal dan sakit, seperti orang-orang yang datang dengan selaran matahari atau kaki makan air. Hanya membuat ia ke dalam pes dengan air dan memohon kepada kawasan yang terjejas. Untuk mengelakkan kaki makan air, anda juga boleh meletakkan kanji jagung kering dalam kasut dan sarung kaki anda. Ia memotong kembali pada kelembapan yang merupakan faktor yang menyumbang kepada pertumbuhan bakteria.

Malah, kegatalan kulit banyak boleh dilegakan dengan kanji jagung. Ia juga boleh digunakan sebagai pengganti bedak apabila anda lampin bayi. Jadi, untuk semua anda ibu bapa baru di luar sana, anda mungkin mahu menyimpan beberapa berguna, hanya dalam kes anda kehabisan serbuk.

Seolah-olah semua yang tidak mencukupi, bagaimana dengan mereka di antara kamu yang sentiasa di mana sahaja? Adakah anda sering lupa untuk mencuci rambut anda, atau hanya tidak mempunyai masa? Nah, kanji jagung membuat syampu kering yang besar. Hanya beberapa berus melalui rambut anda dan off anda pergi. Jangan pastikan anda menggunakan syampu yang sebenar sekerap mungkin, walaupun.

Malah, syampu kering tidak perlu terhad kepada manusia. Anda juga boleh melakukannya untuk anjing, juga. Hanya berus melalui bulu mereka. Ia akan menjadikan kot anjing berkilat dan gebu buat sementara waktu. Kemudian, sebaik sahaja anda mempunyai masa, anda boleh memberi anjing mandi penuh.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar